SMYRNA

En kristen oas för Göteborg och världen

Matförrådet Manna

Om du räcker ditt bröd åt den hungrige
och mättar den som lider nöd,
då skall ljus bryta fram för dig i mörkret,
din natt bli strålande dag.
Jesaja 58:10

I Smyrnakyrkan finns ett matförråd som heter Manna. Där kan behövande i Göteborg hämta matkassar. Tack vare företaget ALLWIN så får vi mycket färskvaror med kort datum från matbutiker. Vi hämtar dessutom själva mat från åtta stora matgrossister, allt med kort datum. Vi kan aldrig garantera att man får en full kasse eftersom vi bara kan dela ut det vi får in, men oftast brukar det fungera bra.

Vi arbetar med ett system med fasta tider. Man blir beviljad en fast tid och kan sedan komma på den varje vecka under 6 månader. Just nu är alla tider fullbokade. Nästa gång vi delar ut nya tider är måndagen den 2 mars. Vi öppnar dörrarna 10.00 och praktiserar kö, så det lönar sig att komma tidigt. Kl 10.00 delar vi ut nummerlappar i den ordning människor står i kö utanför kyrkan. Sedan gör vi en enkel registrering. Vi har ett bestämt antal nummerlappar, detta för att tillströmningen av mat är begränsad, men hoppas att alla skall få.

Du som redan haft eller har en tid som går ut nu, är välkommen att söka en ny tid för 6 månader framåt. OM det blivit tider över från den första utdelningen, fördelar vi dem den 9 mars. Samma tider och ordning som ovanstående praktiseras. OBS! Ta med egen flergångskasse eller ”dramaten” shoppingvagn.
Se exempel nedan:

OBS: Vi har ingen möjlighet till akut hjälp utom de fasta tiderna.

MANNAHANDLARE: För att vi ska kunna ge ut matkassar som håller en längre tid behöver vi dock komplettera med några basvaror. Om du vill hjälpa till kan du bli ”Manna-handlare” och då handla en viss vara en gång i månaden.
Anmäl dig som manna-handlare här.

Vill du lämna mat till förrådet går det som alltid att göra detta till värdarna på kyrktorget!

Facebook