SMYRNA

En kristen oas för Göteborg och världen

Vi ser fram emot att åter få ha en öppen kyrka på onsdagar i sommar.
Välkommen till "Nya Sommarsången", onsdagar i Kafé Smyrna kl 15.
Kaféet är öppet från kl 11. Kl 12 är det Bön & Nattvard i kyrkan.

På Nya Sommarsången blir det härlig musik med inbjudna gäster, allsång, tävlingar och andra trevligheter. Allt under ledning av Dan Ådahl och församlingens pastorer.

29 juni kl 15
Gäst: Stig Jirenius
Stig Jirenius är en känd och älskad medmänniska, pastor, bibellärare och sångare som älskar långa vandringar i naturskön terräng. Genom åren har han rest som sångarpastor och tjänstgjort som pastor i olika delar av Sverige, men för den stora publiken blev han rikskändis genom populära TV-programmet Minns du sången i början av 2000-talet. Sedan många år bor Stig och hustrun Annika på Gran Canaria vintertid och medverkar flitigt där i Skandinaviska Turistkyrkan. Den svenska våren och sommaren möter de helst i Helsingborg. Fyrklövern består av Stig & Annika, svågern och trumpetaren Leif Person och hans hustru Gunnel.

6 juli kl 15
Gäster Sarah & David Åström
David är pianist/keyboardist och har arbetat som musiker på heltid i perioder, bl a med Kjell Samuelson som han turnerat med i sju länder. Sarah är främst solisten i duon och har sin starka sida i storytelling, då de berättande sångerna ligger dem båda varmt om hjärtat. Sarah & David (var för sig) är ofta anlitade som solister på begravningar i Arvikatrakten, då David han fått många fina kontakter under sina tidigare år som begravningsrådgivare . Repertoaren består av allt från psalmer och välkända läsarsånger till visor och älskade countrymelodier. Alla välkända sånger inbjuder till allsång och inte så sällan blir det även önskesånger. Sarah & David är båda ganska välkända inom sin genrerunt om i Värmland, en del har sett dem på Kanal 10 och även Vision Norge som ofta visar musikklipp med paret.

13 juli kl 15
Gäst Pernilla Emme
Pernilla Emme är en sångerska från Hönö. Hon kommer att framföra sina egna tonsättningar på dikter av poeten Atle Burman.

20 juli kl 15
Gäster: Carina & Urban Ringbäck
Carina och Urban Ringbäck har sjungit offentligt tillsammans ända sedan de blev ett par i början av 1980-talet. Nästan 30 år har gått sedan Urban och Carina Ringbäck släppte sin första skiva tillsammans. Sedan dess har det blivit fyra gemensamma releaser, som nu följs av ett femte album med sånger som de samlat på sig under de senaste åren. – Vi började spela in sångerna och då växte det fram en övertygelse, inte minst med allt som händer runt om i världen, om att det här är sånger som har något att säga i den här tiden. Det känns som om det är meningen att skivan Den röda tråden ska komma ut just nu, säger Urban Ringbäck.

27 juli kl 15
Gäst: Ingemar Olsson
Hans första album kom 1970.
NU - 20 album senare, 200 egna låtar på flera språk, 4 böcker och turnéer över hela världen ... spelningar i Sydafrikas kåkstäder, på Globen och Konserthuset Stockholm, i fängelser på Filippinerna och i skivstudios i Hollywood och Johannesburg. Hans sånger har berört miljoner människor. Flera låtar på Svensktoppen och en - Du vet väl om att du är värdefull - i Psalmboken.