SMYRNA

En kristen oas för Göteborg och världen

I den här gudstjänstserien möter våra berättelser, om livets berg och dalar, den 23e psalmen. "Herren är min herde, ingenting skall fattas mig..." Psalmisten sjunger om en Gud som leder genom livets alla faser. Vår kyrka är en plats och gemenskap där du ryms.

Söndagar kl 11.30 på SmyrnaPlay

2 maj När valen hägrar - Hur leder Gud genom livets stora och små val?
Christofer Öhrvall predikar
Vår vardag är fylld av många små val, där varje steg kan få betydelse för både oss själva och människor runt omkring. Då och då ställs vi inför de stora valen. Hur ska man välja rätt i en tid då valmöjligheterna är fler än någonsin? Relationer, studier,  karriär, tro och allt det där andra som utgör livet. Finns det heliga principer som kan vägleda? Vad händer om du väljer fel? Och vad väljer egentligen Gud när han får välja? 

9 maj När orken tryter - Vad gör man när kraften är slut? Hur får livet fart och riktning igen?
Johanna Bode predikar
Vad har profeten Elia gemensamt med en småbarnsförälder, eller en person med ständig värk i kroppen? Följ med när vi utforskar vad som sker när orken sinar och vad Guds svar kan vara på det.

16 maj När livet brister - Var är Gud när mörkret kommer allt för nära?
Tomas Sjödin predikar
Utifrån den fjärde versen i Ps 23 handlar predikan om de sträckor av våra liv som går genom mörker. Ofta är det fruktan som blir vår värsta fiende där, den fruktan som förstorar hoten och begränsar vårt mod. I den kampen finns det mycket vägledning att hämta ur "Världens mest älskade Psalm”

30 maj När krisen kommer - Vad fyller våra grundläggande behov när allt skakar?
Urban Ringbäck predikar

6 juni När frågorna växer - När frågorna är fler än svaren står vår kyrka, vårt hems, dörr öppen för dig. Vågar du ställa frågorna?
Christofer Öhrvall predikar