SMYRNA

En kristen oas för Göteborg och världen

Under lång tid känns det som om nyheter om tillståndet i vår stad som regel varit liktydigt med negativa nyheter. Och det finns verkligen stoff att hämta ur. Inkomstgap och skillnader i hälsa och medellivslivslängd. Skolor i kris, socialtjänst på knä, gängkrig, växande utanförskap, maktlös polis, sprickor i samhället där misstron mellan människor växer som ogräs. Och till allt detta en snart årslång pandemi med förödande påverkan på hälsoläget, både det fysiska, mentala, det social och det ekonomiska. 

Men inget blir bättre av att bara måla med mörka färger. Det finns en annan nyhetskälla att ösa ur nämligen ”evangeliet”  som betyder ”goda nyheter”. Evangeliet som föder tro hopp och kärlek och som gång på gång visat sig ha kraft att lyfta samhällen i kris.  Ur den källan vill vi på temat ”Hela Göteborg” under våren 2021 lyfta fram vägar till helande för individ och samhälle.

Vi vill vara med och Riva murar, Lindra nöd, Bygga broar, Söka sanning, Sprida glädje, Samla krafter, Rädda liv, Hålla ordning och  Skapa mening. Vi kommer att röra oss på gator och torg, med öppna frågor, men också starka berättelser och exempel om trons förvandande kraft. 

Nu är inte tid för mer mörker och misstro.
Nu är tid för tro som förbinder och helar vårt sargade samhälle.

 

Välkommen att se våra gudstjänster på SmyrnaPLAY

7 februari - Hela Göteborg

14 februari - Riva murar

21 februari - Lindra nöd

28 februari - Bygga broar

7 mars - Söka sanning

14 mars - Sprida glädje

21 mars - Samla krafter

PÅSK

11 april - Rädda liv

18 april - Hålla ordning

25 april - Skapa mening