SMYRNA

En kristen oas för Göteborg och världen

Ett Bönens Hus För Alla Folk, 16 januari - 6 februari 2022
21 dagar Bön & Fasta 

Sedan flera år tillbaka har vi som storförsamling den goda vanan att inviga det nya året med bön. Vi känner behov av att söka Guds ansikte för det nya som ligger framför i bön och fasta. 

Med ytterligare ett år med pandemi bakom och ett ovanligt spännande Smyrnaår framför, skall det bli skönt att samlas till koncentrerad bön igen. Under 21 dagar, från söndagen den 16/1 till och med den 6/2, skall vi låta oss inspireras av Johannesevangeliet. En fantastisk bok som andas Jesus från början av kapitel ett till och sista meningen i kapitel tjugoett.

Under perioden som täcker 4 söndagar kommer vi på olika sätt i alla våra gudstjänster i Storförsamlingen förkunna utifrån Johannesevangeliet och huvudrubriken: 

”En av oss”
16 januari ”En av oss”
23 januari ”…som betjänar”
30 januari ”…som utmanar”
6 februari ”som möter”

Daniels grönsaksfasta är för många en god hjälp i januaribönen. I år inbjuder vi dig att också vara med på Daniels bönerytm med bön tre gånger om dagen. 

För att hjälpa varandra med detta ser veckan ut som följande:

Morgonbön - Bibelstafett via våra sociala medier
Varje morgon kl 07 lägger vi ut ett kapitel ur Johannesevangeliet på Smyrna PLAY. Du får höra olika röster i storförsamlingen som läser. 

Vi har valt att använda oss av parafrasen ”The Message” som nyligen getts ut med samtliga bibelböcker i båda Gamla och Nya Testamentet. Exklusivt till vår böneperiod har vi gjort ett särtryck av Johannesevangeliet som du får i samband med våra samlingar. 

Vi hoppas detta förstärker ditt ordinarie bibelläsande och att du upptäcker nya saker genom vardagsspråket som parafrasen använder sig av.

Middagsbön i kyrkan
Kl 12 måndag – fredag samlas vi till bön i Smyrna Centrum. På onsdagar delar vi också nattvard tillsammans.

Kvällsbön via Zoom
Kl 18 måndag – fredag är det livesändning via Zoom där vi får be tillsammans.
 
Länk till kvällsbönen
https://us02web.zoom.us/j/89319405261?pwd=Nnc1UEo2ZVQ0SVhOTDdRNWl0b3lTQT09
Meeting ID: 893 1940 5261, Passcode: 651526

Du som är med i en av våra församlingsenheter, håll dig informerad om vad som gäller i din kyrka.

Glöm inte heller att det går att skicka in bön och tacksägelser till bon@smyrna.se eller skriva en lapp och lägga i bönekorgen vid värdbordet på Smyrnacentrum kyrktorg.

Låt oss som församling få en riktig kickstart med bön och fasta i centrum. Vi står inför ett av församlingens mest spännande år någonsin! Vi utmanar därför oss själva och varandra att högprioritera 21 dagar med bön och fasta.

 

Varför ska vi fasta?
Fastan är alltså en urgammal disciplin och en naturlig del av vårt liv som lärjungar.
Bland allt arbete, förväntningar, ljud, information osv som kräver vår uppmärksamhet i vardagen, lyser bönen och fastan som en fyrbåk.
Logiken är enkel. Vi behöver avstå från något för att få tid och uppmärksamhet för annat. Den är ett hjälpmedel att gallra i almanackan och frigöra fokus till samtal med Gud. 

Hur ska vi fasta?
Det kan såklart handla om att avstå från mat men det måste inte bara handla om mat. Fastan hjälper dig att sätta gränser för sånt som riskerar att få för stort inflytande över tid och liv.
Du kan tex fasta från sociala medier och internetsurfande till förmån för bön och bibelläsning. Du själv är bäst på att avgöra vad som frigör din tid och uppmärksamhet till stilla stunder med Gud.
 

Här hittar du råd från doktorn om fasta