SMYRNA

En kristen oas för Göteborg och världen

Ett bönens hus för alla folk 13 januari - 2 februari 2019

Början på året är en form av nystart. I Smyrna är det viktigt för oss att inleda året med bön. Det är vår djupa önskan att tillsammans följa vår Herres vilja i allt det vi gör. Då behöver man med jämna mellanrum kalibrera kompassen och ställa in riktningen. Därför är en tid av att söka Gud i bön den bästa möjliga starten, både för oss som enskilda och tillsammans som församling. Vi vill i detta häfte ge stöd till din dagliga andakt under böneperioden. Vi utmanar dig att under denna tid varje dag ta en extra stund för bön. Vi vill även uppmuntra att delta i någon av våra gemensamma böner
måndag - fredag kl 12 och kl 18
söndag kl 10, 14 och kl 18 innan våra gudstjänster

Ett annat redskap som ger fokus till bönen är fasta. Fasta är att för en tid avstå från något som egentligen är bra (dåliga saker skall man alltid försöka avstå ifrån). En fasta är matfasta. Det kan handla om alltifrån att avstå från all mat till att avstå vissa måltider eller viss typ av mat. Vi har de senaste åren rekommenderat Daniels fasta som är att äta vegetariskt eller veganskt beroende på hur strikt man tolkar det. En annan typ av fasta är att avstå något som annars är en naturlig del av ens liv. Det kan t ex handla om sociala medier, TV eller något särskilt intresse. Oavsett vilket sätt man väljer så handlar fasta om att under en period ha ett särskilt fokus. Det är en påminnelse för en själv och ett sätt att visa för Gud att man går in i en avskild tid av bön. Att avstå från vardagliga saker ger även mer tid för bön.

Årets tema är i Faderns och Sonens och den helige Andes namn. Att göra något i någons namn handlar om att göra något utifrån den personens vilja, anda och auktoritet.  Vår bön är just det, att 2019 blir Faderns och Sonens och den helige Andes vilja, anda och auktoritet!
/Johannes Magnusson

 

Här hittar du råd från pastorn och doktorn om fasta

Vi har tagit fram en enkel bönebok med en kort andakt för varje dag i vår böneperiod.
Den kan du ladda ner här
Engelsk version laddar du ner här