Smyrna

En kristen oas för Göteborg och världen

I sommar är du välkommen till oss i Frihamnskyrkan och sjunga allsång!

Under juli månad blir det "Allsång i Frihamnen" kl 18 i Övre salen på våning 5.
Kafé Frihamnen är öppet kl 11-20 och det går alldeles utmärkt att ta med fikat ut på var takterrass som kvalar in som en av stans bästa.

Dan Ådahl med band leder allsången tillsammans med gäster och församlingens pastorer.

3 juli kl 18
Gäst: Urban & Carina Ringbäck
Pastor: Mats Särnholm

Carina och Urban Ringbäck har sjungit offentligt tillsammans ända sedan de blev ett par i början av 1980-talet. Nästan 30 år har gått sedan Urban och Carina Ringbäck släppte sin första skiva tillsammans. Sedan dess har det blivit fyra gemensamma releaser, som nyligen följts av ett femte album som heter Den röda tråden.  Urban Ringbäck var en av initiativtagarna till tv-succén Minns du sången och är också ledare för den nu mycket aktuella uppföljaren Alla Tiders Sånger.

 

10 juli kl 18
Gäst: Jeanette Alfredsson
Pastor: Anne-Jorid Ahgnell

 
Jeanette Alfredsson är en etablerad sångerska och låtskrivare med flertalet egna skivor i bagaget. Hon har hörts på skivor från tidigt 90-tal men det var först 2008 hon debuterade med en skiva i eget namn. I takt med framgångarna med sina skivor tillhör hon idag en av svensk kristenhets mest aktiva och efterfrågade solister och lovsångsledare. Förutom sitt engagemang i sin hemförsamling leder Jeanette lovsång, ger konserter, föreläser om lovsång och talar och sjunger på kvinnofrukostar på olika platser i landet.

 

 

 

 

 

 

 

17 juli kl 18
Gäst: Curt jr & Roland
Pastor: Anne-Jorid Ahgnell

Med elgitarrer och stämsång bröt "Curt och Roland" ny mark i frikyrkosverige på 1960-talet. Duon blev med tiden oerhört populära både i och utanför kyrkorna. Curt & Roland var bland de första skandinaviska artister som spelade in skivor i Nashville, Tennessee. Senare blev det ytterligare inspelningar i countrymusikens högborg. Två av dessa resulterade i guldskivor.  Unikt för Curt och Roland var att de kombinerade gamla läsarsånger med snabba country/bluegrass-låtar.
För några år sedan avled Curt Petersén i cancer, men hans son Niclas har fortsatt spela tillsammans med sin pappas kompanjon.

 

 

24 juli kl 18
Gäst: Michael Jeff Johnsson
Pastor: Sakarias Winberg

Michael Jeff Johnson är född 1972 i småländska Virserum. Han är en svensk musiker, sångare, låtskrivare och författare, numera bosatt i Sävedalen utanför Göteborg.  Som tioåring skrev Michael sin första sång, och med åren har det blivit åtskilliga hundra. 2005 släpptes solodebuten "Allt vi skulle kunna bli" och ett antal skivor senare har Michael nått ut till en stor och bred publik. Främst har det varit i kyrkor som musiken kunnat höras, men via radio och mycket live-spelande har cirklarna ständigt vuxit av lyssnare. Sångerna beskrivs ofta som poetiska, hoppfulla och trösterika. Stormens överman och Han går aldrig förbi dig är två av hans mest kända sånger. 

31 juli kl 18
Gäst: Sarah & David Åström
Pastor: Hanna-Maria Servando

David är pianist/keyboardist och har arbetat som musiker på heltid i perioder, bl a med Kjell Samuelson som han turnerat med i sju länder. Sarah är främst solisten i duon och har sin starka sida i storytelling, då de berättande sångerna ligger dem båda varmt om hjärtat. Sarah & David (var för sig) är ofta anlitade som solister på begravningar i Arvikatrakten, då David han fått många fina kontakter under sina tidigare år som begravningsrådgivare. Repertoaren består av allt från psalmer och välkända läsarsånger till visor och älskade countrymelodier. De försöker alltid hitta sin egen stil och vill sätta sin personliga prägel på välkända sånger.  Alla välkända sånger inbjuder till allsång och inte så sällan blir det även önskesånger. Sarah & David är båda ganska välkända inom sin genre runt om i Värmland, en del har sett dem på Kanal 10 och även Vision Norge som ofta visar musikklipp med paret.