Smyrnabloggen... och allt detta är mitt

På söndag fortsätter vi serien "LIVSVIKTIGT - på upptäcktsfärd genom Efesierbrevet" och Tomas Sjödin kommer att predika på temat "... och allt detta är mitt"
Inför predikan säger Tomas såhär:
Det är svindlade stort att vara ett Guds barn. Vi utforskar djup, längd, höjd och bredd på det barnaskapet. Vad betyder det att vi har tillgång till himlens arsenal av andliga välsignelser, en ström av vishet och klokhet, den helige ande som en borgen för vårt arv, och mycket, mycket mer?

Om du missade starten på predikoserien så kan du hitta predikan som web-tv, podcast samt eftersnack till predikan här!

Varmt välkommen till våra gudstjänster

/20140830 Malin Nyström

 

 

 


När en stad får besök av Gud

Ibland händer något radikalt i livet som kastar om våra prioriteringar. Det kan vara något riktigt positivt som den stora Kärleken, en reseupplevelse, ett personligt möte, eller läsningen av en bra bok. Men det kan också vara omskakande händelser, olyckor, sjukdom eller oro i världen som ger oss nya svar på frågan om vad som är livsviktigt! Plötsligt ser vi hela livet i nytt ljus. Berättelsen om Jesus innehåller allt detta.
Både de strålande mirakelögonblicken, och de svarta stunderna av lidande smärta och död. Den har fått stora konsekvenser för människors liv i snart 2000 år. Redan
i den allra första tiden, som finns dokumenterad i Nya testamentet spreds budskapet som en löpeld från person till person, från stad till stad. Brevväxlingen från den tiden visar på hur människors vardagsliv, värderingar och livsinriktningar vände som en segelbåt på kryss. Det kom en ny frisk vind från oväntat håll och liv och samhällen började utvecklas i en ny riktning.

Vi har valt att under höstens gudstjänster i vår församling göra en upptäcktsfärd i Efesierbrevet, ett brev från Paulus till församlingen i Efesos, en storstad som låg där floden Kaystros mynnade ut i medelhavet. Efesos då liknar Göteborg nu. Båda två växande mångkulturella hamn- och handelsstäder, nyckelstäder för en hel region. Stora möjligheter men också mycket stora utmaningar. Efesierbrevet blev tidigt ett rundbrev som nådde fler städer, fler församlingar och fler förhållanden. Nu når brevet oss och våra liv. Det målar med breda penslar det nya liv som kommer till oss genom Jesus. Det fantastiska är att allt som nu blir livsviktigt är som luften vi andas, visar sig vara – Gratis! Eller på
bibliska: Nåd! Nåd är inte flum! Brevet tar upp praktiska frågor om vad som är sunt ledarskap, hur man bygger team, hur man relaterar till varandra i familj och arbetsliv. Till slut kommer ett dramatiskt kapitel om hur ondskan opererar och hur vi kan besegra det onda med det goda.

Välkommen att följa oss med denna resa. Delta i Gudstjänsterna i någon av våra kyrkor, eller följ oss på här via Web TV eller podcast.
På söndag kl 11 inleder vi serien och då predikar jag över När en stad får besök av Gud.

Livsviktigt Highlightstampel 24 aug

/Urban Ringbäck 140821

 

 

 


Älska Göteborg 2014

Du har säkert inte missat att det om knappt två veckor är dags igen för vår evangelisationssatsning ”Älska Göteborg-Love Gothenburg”

Fem dagar under Kulturkalaset då vi på olika sätt visar människor att vi bryr oss och att Gud älskar dem.

”Hur skall de veta om inte vi berättar?”

Förra året lämnade positiva spår i många människors liv, men vi kan inte leva på det som hände då.

Därför så vill jag uppmuntra dig till att göra en insats, stor eller liten, under Älska Göteborg.

Vi behöver många människor om detta skall bli så bra som möjligt. Det finns något för alla att hjälpa till med…

•Cafépersonal i Smyrna

•Sköta grillen utanför Smyrna

•Ställa ut/in stolar utanför Smyrna

•Knyta kontakter med nyfikna utanför Smyrna

•Bevaka bollhavet utanför Smyrna

•Dela ut flygblad

•Prata med folk vid cafébussen på Järntorget

•Bjuda på fika vid cafébussen på Järntorget

•Plocka skräp i parkområdet

•Bjuda in till bussen på eftermiddagar och sena kvällar

•Bjuda in till Smyrnas friluftsmöten på kvällarna

•Flashmob på stan mm.

Här nedan kan du klicka på ”Älska Göteborg” för att få fram anmälningsformuläret och göra en skillnad!

Varmt välkomna!

Programmet:

Tisdag 12/8: 19.00 info och bön inför satsningen

Onsdag 13/8: 11.00 Bön i kyrksalen, eftermiddag: evangelisation vid cafébussen på Järntorget, 18.00 Grillning utanför Smyrna, 20.00 Friluftsmöte, 21.30 Nattevangelisation vid cafébussen

Torsdag 14/8: 11.00 Bön i kyrksalen, eftermiddag: evangelisation vid cafébussen på Järntorget, 18.00 Grillning utanför Smyrna, 20.00 Friluftsmöte, 21.30 Nattevangelisation vid cafébussen

Fredag 15/8: 11.00 Bön i kyrksalen, eftermiddag: evangelisation vid cafébussen på Järntorget, 18.00 Grillning utanför Smyrna, 20.00 Friluftskonsert med Samuel Ljunbladh, 21.30 Nattevangelisation vid cafébussen

Lördag 16/8: 11.00 Bön i kyrksalen, eftermiddag: evangelisation vid cafébussen på Järntorget, 18.00 Grillning utanför Smyrna, 20.00 Friluftsmöte, 21.30 Nattevangelisation vid cafébussen

Söndag 17/8: 12.00 Bön i kyrksalen, 13.00 Grillning utanför Smyrna, 15.00 Friluftsmöte med dop

 


Älska Göteborg är här för att stanna!

Nu laddar vi för finalen vi Älska Göteborg. Ikväll Fredag kl 20 står Samuel Ljungblad med band på Smyrnakafeets utescen. Samuel har landat laddad, vädret ser mycket lovande ut så vi tror på en kanonkväll. Lördag kväll samma tid möter vi Jason, en av eldsjälarna på Dream Center 031 som med Jesu kärlek som drivkraft möter ungdomar i Göteborg vars drömmar håller på att krossas av droger, ensamhet och akut brist på kärlek och mening. Ett musik team från Smyrna International medverkar också. Söndagens finalgudstjänst klockan 15 (av alla väderappar att döma blir den inomhus) .  Det som sker i lite mindre skala runt Kafebussen på Järntorget är inte mindre viktigt att berätta om. Så många fina möten, så många samtal om livet, om relationer och om tro. Älska Göteborg har kommit för att stanna.  
 


Smyrnakyrkan, en sommarkyrka!

Denna vecka förbereder vi för fullt för både semester, sommarkyrka och hösttermin. Alla dessa tre känns inspirerande och livgivande fast på helt olika sätt.

I sommar gör vi precis som tidigare år, vi öppnar upp kyrkan för Göteborgarna och de som besöker Göteborg och jag vågar lova att det finns något för alla!
På tisdagar erbjuder vi:
kl 18 är vi ute och evageliserar på stan
kl 18.30 är det väckelsemöte med LP Väst, varannan tisdag med start 24 juni.

På onsdagar:
kl 12 möts vi till bön & nattvard
kl 15 sjunger vi tillsammans i Sommarsången
kl 19 har vi Filmkväll med efterföljande samtal.

På torsdagar:
kl 14 har vi stickkafé för dig som gillar att handarbeta eller bara vara med och fika
kl 18 möts vi till bön
kl 19 är du välkommen på Musikkafé

På söndagar:
kl 11 är det gudstjänst
kl 15 är det gudstjänst på engelska.

Vårt kafé är öppet:
onsdagar och torsdagar kl 11-21 samt söndagar kl 10-14.

Vår växel är öppen tisdag och onsdag kl 10-14.

Välkommen!

/Malin Nyström 140617