SmyrnabloggenHelgen som kommer

På lördag kl 11 öppnar portarna för årets julbasar här i Smyrna! Vill man ha chans att göra fynden och komma över godbitarna och så ska man hänga på låset. Och så finns det lotterier, i år med finare priser än någonsin tidigare. Motorn bakom allt detta är en grupp fantastiska damer med mycket varma och stora hjärtan. Och det finns plats för fler i gemenskapen när de möts på måndagar. Men deras värme och tanke sträcker sig längre. Deras önskan är att få göra skillnad för människor runt om i världen. Därför går behållningen till Smyrnas internationella missionsarbete. Vill du veta mer om hur pengarna har använts det senaste året så kom och lyssna till talare som varit på plats och berättar. Läs mer här: http://smyrna.se/centrum/program/78-pa-gang/1463-hostbasar-2

 På söndag 26 oktober kl 11 är det dags för nästa gudstjänst i vår serie Livsviktigt. Cornelia Forsberg predikar över ämnet Rustad att besegra det onda. Så här skriver Cornelia: Gud vill ge dig och mig redskap att leva det liv som Gud kallat oss till att leva; att besegra det onda med det goda. Det är lätt att sätta på sig ett par byxor, en t-shirt eller till och med snöra på ett par jympaskor. Men Guds rustning, hur klär vi på oss den? Vad innebär det att vara iklädd Guds rustning?

Hela helgen pågår samtidigt konferensen DARE – gå vidare i din tro, i Centrumkyrkan i Gråbo. Fredag kväll 20, lördag kl 15, 18 och 20 och med avslutande gudstjänst kl 11 på söndag. http://smyrna.se/centrum/program/78-pa-gang/1477-dare-ga-vidare-i-din-tro. Gudstjänsterna fredag kväll, lördag kväll och söndag är öppna och du behöver inte anmäla dig. Välkommen!

Till sist vill jag säga att det finns platser kvar till vår kurs Ditt lyft i vardagen http://smyrna.se/centrum/program/78-pa-gang/1408-ditt-lyft-i-vardagen som äger rum på Smyrnagården Jernholmen nästa helg 30/10 – 2/11. En intensiv och mycket praktisk kurs inriktad på att leva som kristen i vardagen, vare sig det är på hemmaplan eller i en främmande kultur. Kursen hålls på engelska. Läs mer och anmäl dig omgående på http://tentmaking.se

 


Mycket på gång!

Det är många spännande saker på gång för unga människor i Smyrna! Nu på lördag så har vi en ekumenisk gudstjänst tillsammans med massa andra kyrkor i staden. Den är kl. 20.00 i Västra Frölunda Pingstkyrka. Det känns jättespännande och jag har fått förmånen att predika vilket ska bli väldigt roligt!
Gud hjärta Gbg, kl. 20.00 18/10 i Frölunda Pingst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen nästa helg är det DARE-konferensen i Gråbo – en helg för dig som vill komma vidare i din tro. Den helgen är ett samarbete mellan ungdomsarbetet, missionsarbetet, centrumkyrkan i Gråbo och några olika missionsorganisationer. Vi kommer åka dit med både BTW och Ung Vuxna på fredagkvällen men det finns en härligt program för hela lördagen som mynnar ut i en offentlig gudstjänst kl. 20.00 och sen avslutas konferensen med ett förmiddagsmöte i centrumkyrkan i Gråbo kl. 11. Du behöver anmäla dig om du tänker vara med på lördagen.

DARE logga

 

 

 

 

 

 

 

 

Allhelgonahelgen, som kommer sen, då åker BTW till Visionskonferensen i Värnamo. Den anmälningstiden har gått ut men kontakta Cornelia Forsberg om du har några funderingar.

 

 

 

Sen hoppas jag att du har sett att vi i år har glädjen att kunna göra nyårsfestival UNITE15 i Göteborg. Det kommer bli helt fantastiskt!

UNITE15 logga

 


Dags för bibelstudium igen!

På onsdag är det premiär för det första av fem Bibelstudium.
Under fem onsdagar kommer vi att tillsammans studera Bibeln för att fördjupa tron. Tillfällena som är mellan 19 och 21 är en blandning av Bibelundervisning och tillfälle för samtal i smågrupper. Det kommer att bli viktiga tillfällen när vi tillsammans får fördjupa vår tro.
Läs mer här.

/Johannes Magnusson 141006

 


Lyckat!

Starten för Bibelstudium var väldigt lyckad! Ett drygt femtiotal personer kom och under Karin Franssons ledning studerade vi vem Jesus Kristus är.
Bibelstudium nr 2 handlar om försoningen.
Detta mäktiga att Gud sträcker sig emot människan - i Bibeln finns flera aspekter av vad den innebär.
Sedan fortsätter vi med ytterligare studium. Häng gärna på!

Johannes Magnusson 141015

 


Guds dreamteam

Just nu laddar vi inför söndag då det är gudstjänst. Vi fortsätter i LIVSVIKTIGT-serien och på söndag kl 11 predikar Tomas Sjödin om "Guds dreamteam". Johannes Magnusson leder gudstjänsten och Alexander Forsberg sjunger med och för oss. Vi kommer fira nattvard tillsammans.

Inför predikan på söndag skriver Tomas följande:
Andlig mognad har att göra med vårt förhållande till sanningen. Där flykt, feghet och förljugenhet får råda stannar människan snart i växten. Men växtens styrs också av vårt förhållande till varandra. Det är viktigare att göra saker tillsammans än att göra dem själv. Guds rike är teamwork. Andlig enhet och samarbete, men även trygghet i och förvaltande av våra särskilda gåvor tycks vara Guds väg mot blomning och växt.

 

Nästa vecka på onsdag är det dags för höstens andra "Höstsången" kl 15. Ett trevligt allsångskafé med Owe Åsberg och Urban Ringbäck med gäster. På kvällen kl 19 är det premiär för höstens första bibelstudium som jag vet att många har längtat efter.
Här hittar du mer information om våra Bibelstudier.

Trevlig helg!
/Malin Nyström, 141003