SmyrnabloggenMycket på gång!

Det är många spännande saker på gång för unga människor i Smyrna! Nu på lördag så har vi en ekumenisk gudstjänst tillsammans med massa andra kyrkor i staden. Den är kl. 20.00 i Västra Frölunda Pingstkyrka. Det känns jättespännande och jag har fått förmånen att predika vilket ska bli väldigt roligt!
Gud hjärta Gbg, kl. 20.00 18/10 i Frölunda Pingst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen nästa helg är det DARE-konferensen i Gråbo – en helg för dig som vill komma vidare i din tro. Den helgen är ett samarbete mellan ungdomsarbetet, missionsarbetet, centrumkyrkan i Gråbo och några olika missionsorganisationer. Vi kommer åka dit med både BTW och Ung Vuxna på fredagkvällen men det finns en härligt program för hela lördagen som mynnar ut i en offentlig gudstjänst kl. 20.00 och sen avslutas konferensen med ett förmiddagsmöte i centrumkyrkan i Gråbo kl. 11. Du behöver anmäla dig om du tänker vara med på lördagen.

DARE logga

 

 

 

 

 

 

 

 

Allhelgonahelgen, som kommer sen, då åker BTW till Visionskonferensen i Värnamo. Den anmälningstiden har gått ut men kontakta Cornelia Forsberg om du har några funderingar.

 

 

 

Sen hoppas jag att du har sett att vi i år har glädjen att kunna göra nyårsfestival UNITE15 i Göteborg. Det kommer bli helt fantastiskt!

UNITE15 logga

 


Lyckat!

Starten för Bibelstudium var väldigt lyckad! Ett drygt femtiotal personer kom och under Karin Franssons ledning studerade vi vem Jesus Kristus är.
Bibelstudium nr 2 handlar om försoningen.
Detta mäktiga att Gud sträcker sig emot människan - i Bibeln finns flera aspekter av vad den innebär.
Sedan fortsätter vi med ytterligare studium. Häng gärna på!

Johannes Magnusson 141015

 


Guds dreamteam

Just nu laddar vi inför söndag då det är gudstjänst. Vi fortsätter i LIVSVIKTIGT-serien och på söndag kl 11 predikar Tomas Sjödin om "Guds dreamteam". Johannes Magnusson leder gudstjänsten och Alexander Forsberg sjunger med och för oss. Vi kommer fira nattvard tillsammans.

Inför predikan på söndag skriver Tomas följande:
Andlig mognad har att göra med vårt förhållande till sanningen. Där flykt, feghet och förljugenhet får råda stannar människan snart i växten. Men växtens styrs också av vårt förhållande till varandra. Det är viktigare att göra saker tillsammans än att göra dem själv. Guds rike är teamwork. Andlig enhet och samarbete, men även trygghet i och förvaltande av våra särskilda gåvor tycks vara Guds väg mot blomning och växt.

 

Nästa vecka på onsdag är det dags för höstens andra "Höstsången" kl 15. Ett trevligt allsångskafé med Owe Åsberg och Urban Ringbäck med gäster. På kvällen kl 19 är det premiär för höstens första bibelstudium som jag vet att många har längtat efter.
Här hittar du mer information om våra Bibelstudier.

Trevlig helg!
/Malin Nyström, 141003

 

 


Dags för bibelstudium igen!

På onsdag är det premiär för det första av fem Bibelstudium.
Under fem onsdagar kommer vi att tillsammans studera Bibeln för att fördjupa tron. Tillfällena som är mellan 19 och 21 är en blandning av Bibelundervisning och tillfälle för samtal i smågrupper. Det kommer att bli viktiga tillfällen när vi tillsammans får fördjupa vår tro.
Läs mer här.

/Johannes Magnusson 141006

 


På knä ser man längre

I helgen firar Smyrna Brass 70 år och glädjande nog medverkar de och Malena Furehill i vår gudstjänst på söndag.
Urban Ringbäck predikar i serien ”LIVSVIKTIGT – på upptäcktsfärd genom Efesierbrevet”, underrubriken för denna gång är: På knä ser man längre.  Anne-Jorid Ahgnell kommer att leda gudstjänsten.

Urban skriver följande inför söndag:
Mitt i sin vision om Guds stora plan är det som om Paulus får svindel. Han känner behov av att falla på knä inför Fadern i tacksamhet och tillbedjan, Men han känner också behov av att be för församlingen. För oss. Att vi inte ska tänka smått och endimensionellt om Guds församling. Och att inte heller tänka smått om vad Gud kan göra genom församlingen.
/Urban Ringbäck

Under hösten har vi smygstartat med att ”livestreama” våra förmiddagsgudstjänster via Youtube och det blir allt stabilare, detta gör att vi försiktigt börjar sprida denna information. Man går in via Youtube och där kan man följa oss som prenumerant, inget tvång för att se gudstjänsten. Här kommer en länk till vår kanal på Youtube
Där kan man se gudstjänsten direkt på söndag fm kl 11 och resten av veckan ligger våra predikningar ute.
Har du inte möjlighet att vara med oss i kyrkan under gudstjänsttid så är detta ett gott alternativ!

/Malin Nyström 140925