SmyrnabloggenVägvisare

Idag på förmiddag skulle jag till Mölndal och ha ett samtal. Inget ovanligt med det, men skillnaden denna gång var att jag inte skulle ta bilen utan istället ta kollektivtrafiken. Väl framme i Mölndal så hoppade jag av bussen och då slog det mig plötsligt att jag inte visste vilket håll jag skulle gå för att hitta dit jag skulle.
Jag stannade första personen jag mötte och frågade vägen till mitt bestämda mål och så visade han med handen i riktningen jag skulle gå, men någonting inom mig sa att det verkade vara fel håll. Så plockade jag fram mobilen och knappade in gatunamnet, och mycket rätt så var mitt mål i total motsatt riktning till dig min "vägvisare" hade visat. Jag hamnade efter ett litet tag, med mobilens hjälp, framme vid mitt mål.

Snart är det Påsk och i år så satsar Smyrnakyrkan extra mycket på att föra fram Påskens budskap.

Torsdag den 10/4 och söndagen den 13/4 kommer Smyrna International att framföra ett Påskdrama under namnet "I AM" (Jag Är).

Detta blir vårt sätt att uppmuntra alla till att låta Stilla veckan vara något vi lever med under några fler dagar än enbart Påskhelgen.

Påskdagen den 20/4 och Annandag Påsk den 21/4 kulmineras Påsken omkring musikalen "PASSION" som vår föreståndare Urban Ringbäck bearbetat fram.

Gör vad du kan för att vara med vid dessa tillfällen. Vårt mål är att inte föra dig vilse, utan visa dig i rätt riktning under Påsken mot korset och uppståndelsen och ett spännande, utmanade liv tillsammans med Jesus.

140401/Mark Beckenham

 

 


Förberedelser

Sitter just nu och förbereder predikan. Titeln är "Harry, helighet och ninjabön - en predikan om att se det gudomliga" 

Ibland känns det som att livet bara snurrar på.
Vakna, äta, jobba/studera, äta, se på tv, lägga sig, osv. För vissa i ett högt tempo med mycket aktiviteter och stress, för andra tvärtom ett upprepande som gränsar till tristess. Man kan ställa sig frågan, är det så det skall vara? Är det detta som Gud har tänkt? Eller missar vi något?
Kom gärna och lyssna och var med i gudstjänsten på söndag kl 11!

/Johannes Magnusson, 140329

 

 


Bread of Life

Ikväll är jag rörd. Mötte i en kåkstad i utkanten av Belgrad en ung romsk tjej, Arbasan, som hjälper de yngre romska barnen med läxhjälp som medhjälpare i ett projekt som hjälpt flera årskullar att med uthålligt stöd lyckas med sin skolgång. Problemet för dessa barn är att föräldrarna ofta är analfabeter och barnen får ingen hjälp med läxor och motivation.
Nu strålar flera av dessa ungdomar av framtidstro, och siktar på att bli lärare, frisörer, läkare och förstås fotbollsproffs.

Hjälpen kom försent för att Arbasan skulle få en komplett skolgång. Men tillräckligt för att hon skulle bli en utmärkt hjälplärare. "Jag lever i min dröm, att kunna ge barnen i mitt område den hjälp jag aldrig fick" säger hon, och ögonen strålar.

PS Organisationen som vi samarbetar med heter Bread of Life. Vilka hjältar ! DS

 


Välkommen hem - final!

Vi  har precis avslutat en 10 veckor lång serie med gudstjänster på temat "Välkommen hem".
Har du missat någon av gudstjänsterna, eller kanske alla?
Passa då på att se predikningarna via vår web-tv. Där finns alla predikningarna.

Vi håller också på att sätta samman en cd-skiva med alla predikningarna i mp3-format för dig som önskar det. För mer information om det kan du kontakta: Sören Persson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 


Välkommen hem - till sången!

Nu laddar vi för en fantastisk musikfest i Smyrna denna helg.
MÖT 2014 samlar rekordmånga!
I Gudstjänsten på söndag medverkar en jättekör med sångare och musiker från hela landet.
Kom i god tid !

Fredag kväll blir det soul/gospel med Ole Börud, en av skandinaviens absolut  bästa i genren.
Biljetter via ticnet eller på plats.

Välkommen!