SmyrnabloggenStor glädje!

Oerhört uppmuntrande att konstatera att över 3000 personer besökt Smyrna under påskhelgen. Dessutom gläds vi över den härliga ekumeniska påskmanifestationen på Götaplatsen. Ingen enskild kyrka, ja inte heller kyrkan över huvudtaget har monopol på påskens starka berättelse och budskap. Det gäller alla människor och hela livet. ”Livet vann dess namn är Jesus!

En riktigt stark berättelse behöver berättas på  många språk och med många uttryck. I musikalen ”Passion” som framfördes på Påskdagen och Annandagen, försökte vi berätta påskdramat med texter, bilder, melodier, musikarrangemang, scenografi, kläder, dans, drama, ljus- och ljuddesign. Ca 150 personer hjälptes åt att förmedla storyn som de facto fått världshistorien att ändra riktning. Vill på detta sätt tacka alla medverkande, men också alla ni som kom och öppnade era sinnen för denna berättelse. 

Responsen har varit enormt stark och uppmuntrande.  Tusen tusen tack!

passion 4passion 5

passion 2

/140423 Urban Ringbäck

 

 


Smyrna - en påskkyrka!

Att komma in i Smyrnakyrkan är en påskpredikan i sig. Ett nytt landskap har byggts upp som bildar fond till världens viktigaste  berättelse. Här finns stadsmurar, en trädgårdsgrav och en avrättningsplats. Här ska påskbudskapet gestaltas i gudstjänster, långfredagen och påskdagen kl 11, och i påskens final:  "Passion en påskmusikal om veckan som förändrade världen". Påskdagens och Annandagens kväll  kl 18 kommer en helt ny och rejält utbyggd version av Smyrnabekanta ”Se mannen” att uruppföras.
För mig som burit detta inom mig under lång tid är det med en fantastisk känsla att få vara framme vid målet. Jag delar den känslan med 150 medaktörer och medmusikanter. 

Låt oss hjälpas åt att fylla Smyrna. Jag tror vi har något stort på gång!
Biljetter finns att köpa i entren två timmar före varje föreställning. 

140418/Urban Ringbäck

 

 


Förberedelser

Sitter just nu och förbereder predikan. Titeln är "Harry, helighet och ninjabön - en predikan om att se det gudomliga" 

Ibland känns det som att livet bara snurrar på.
Vakna, äta, jobba/studera, äta, se på tv, lägga sig, osv. För vissa i ett högt tempo med mycket aktiviteter och stress, för andra tvärtom ett upprepande som gränsar till tristess. Man kan ställa sig frågan, är det så det skall vara? Är det detta som Gud har tänkt? Eller missar vi något?
Kom gärna och lyssna och var med i gudstjänsten på söndag kl 11!

/Johannes Magnusson, 140329

 

 


Vägvisare

Idag på förmiddag skulle jag till Mölndal och ha ett samtal. Inget ovanligt med det, men skillnaden denna gång var att jag inte skulle ta bilen utan istället ta kollektivtrafiken. Väl framme i Mölndal så hoppade jag av bussen och då slog det mig plötsligt att jag inte visste vilket håll jag skulle gå för att hitta dit jag skulle.
Jag stannade första personen jag mötte och frågade vägen till mitt bestämda mål och så visade han med handen i riktningen jag skulle gå, men någonting inom mig sa att det verkade vara fel håll. Så plockade jag fram mobilen och knappade in gatunamnet, och mycket rätt så var mitt mål i total motsatt riktning till dig min "vägvisare" hade visat. Jag hamnade efter ett litet tag, med mobilens hjälp, framme vid mitt mål.

Snart är det Påsk och i år så satsar Smyrnakyrkan extra mycket på att föra fram Påskens budskap.

Torsdag den 10/4 och söndagen den 13/4 kommer Smyrna International att framföra ett Påskdrama under namnet "I AM" (Jag Är).

Detta blir vårt sätt att uppmuntra alla till att låta Stilla veckan vara något vi lever med under några fler dagar än enbart Påskhelgen.

Påskdagen den 20/4 och Annandag Påsk den 21/4 kulmineras Påsken omkring musikalen "PASSION" som vår föreståndare Urban Ringbäck bearbetat fram.

Gör vad du kan för att vara med vid dessa tillfällen. Vårt mål är att inte föra dig vilse, utan visa dig i rätt riktning under Påsken mot korset och uppståndelsen och ett spännande, utmanade liv tillsammans med Jesus.

140401/Mark Beckenham

 

 


Välkommen hem - final!

Vi  har precis avslutat en 10 veckor lång serie med gudstjänster på temat "Välkommen hem".
Har du missat någon av gudstjänsterna, eller kanske alla?
Passa då på att se predikningarna via vår web-tv. Där finns alla predikningarna.

Vi håller också på att sätta samman en cd-skiva med alla predikningarna i mp3-format för dig som önskar det. För mer information om det kan du kontakta: Sören Persson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.