SmyrnabloggenÄlska Göteborg 2014

Du har säkert inte missat att det om knappt två veckor är dags igen för vår evangelisationssatsning ”Älska Göteborg-Love Gothenburg”

Fem dagar under Kulturkalaset då vi på olika sätt visar människor att vi bryr oss och att Gud älskar dem.

”Hur skall de veta om inte vi berättar?”

Förra året lämnade positiva spår i många människors liv, men vi kan inte leva på det som hände då.

Därför så vill jag uppmuntra dig till att göra en insats, stor eller liten, under Älska Göteborg.

Vi behöver många människor om detta skall bli så bra som möjligt. Det finns något för alla att hjälpa till med…

•Cafépersonal i Smyrna

•Sköta grillen utanför Smyrna

•Ställa ut/in stolar utanför Smyrna

•Knyta kontakter med nyfikna utanför Smyrna

•Bevaka bollhavet utanför Smyrna

•Dela ut flygblad

•Prata med folk vid cafébussen på Järntorget

•Bjuda på fika vid cafébussen på Järntorget

•Plocka skräp i parkområdet

•Bjuda in till bussen på eftermiddagar och sena kvällar

•Bjuda in till Smyrnas friluftsmöten på kvällarna

•Flashmob på stan mm.

Här nedan kan du klicka på ”Älska Göteborg” för att få fram anmälningsformuläret och göra en skillnad!

Varmt välkomna!

Programmet:

Tisdag 12/8: 19.00 info och bön inför satsningen

Onsdag 13/8: 11.00 Bön i kyrksalen, eftermiddag: evangelisation vid cafébussen på Järntorget, 18.00 Grillning utanför Smyrna, 20.00 Friluftsmöte, 21.30 Nattevangelisation vid cafébussen

Torsdag 14/8: 11.00 Bön i kyrksalen, eftermiddag: evangelisation vid cafébussen på Järntorget, 18.00 Grillning utanför Smyrna, 20.00 Friluftsmöte, 21.30 Nattevangelisation vid cafébussen

Fredag 15/8: 11.00 Bön i kyrksalen, eftermiddag: evangelisation vid cafébussen på Järntorget, 18.00 Grillning utanför Smyrna, 20.00 Friluftskonsert med Samuel Ljunbladh, 21.30 Nattevangelisation vid cafébussen

Lördag 16/8: 11.00 Bön i kyrksalen, eftermiddag: evangelisation vid cafébussen på Järntorget, 18.00 Grillning utanför Smyrna, 20.00 Friluftsmöte, 21.30 Nattevangelisation vid cafébussen

Söndag 17/8: 12.00 Bön i kyrksalen, 13.00 Grillning utanför Smyrna, 15.00 Friluftsmöte med dop

 


Smyrnakyrkan, en sommarkyrka!

Denna vecka förbereder vi för fullt för både semester, sommarkyrka och hösttermin. Alla dessa tre känns inspirerande och livgivande fast på helt olika sätt.

I sommar gör vi precis som tidigare år, vi öppnar upp kyrkan för Göteborgarna och de som besöker Göteborg och jag vågar lova att det finns något för alla!
På tisdagar erbjuder vi:
kl 18 är vi ute och evageliserar på stan
kl 18.30 är det väckelsemöte med LP Väst, varannan tisdag med start 24 juni.

På onsdagar:
kl 12 möts vi till bön & nattvard
kl 15 sjunger vi tillsammans i Sommarsången
kl 19 har vi Filmkväll med efterföljande samtal.

På torsdagar:
kl 14 har vi stickkafé för dig som gillar att handarbeta eller bara vara med och fika
kl 18 möts vi till bön
kl 19 är du välkommen på Musikkafé

På söndagar:
kl 11 är det gudstjänst
kl 15 är det gudstjänst på engelska.

Vårt kafé är öppet:
onsdagar och torsdagar kl 11-21 samt söndagar kl 10-14.

Vår växel är öppen tisdag och onsdag kl 10-14.

Välkommen!

/Malin Nyström 140617

 


Många har förlorat allt... utom livet

Bosnien, Serbien och Kroatien har drabbats av svåra översvämningar med stort personligt lidande och stora skador på egendomar och infrastruktur som följd. Många har förlorat allt utom livet.

Serbia flooded 02

I samverkan och koordination med vårt nätverk av församlingskontakter i Sverige och på Balkan förmedlar vi hjälp, både från Smyrna Second Hand och genom en insamling i gudstjänsten nu på söndag 8 juni.

I första hand hjälper vi genom ekonomiska bidrag som på plats blir till vatten, mat, tvål, filtar, madrasser och mycket annat som människor i alla olika åldrar behöver.

Smyrnakyrkan har en nära relation med Pingstförsamlingen i Belgrad, Serbien, och med dess biståndsorganisation Bread Of Life (BOL). Där samordnar man med civilsamhällets organisationer tex Röda Korset och myndigheter.  BOLs roll är bl a att fokusera på drabbade grupper som inkvarterats privat och som inte får uppmärksamhet i media. BOL gör akuta insatser av utdelning av hjälp och sanering. De förbereder samtidigt för det långsiktiga återuppbyggnadsarbetet. Församlingskontakterna och BOL’s arbete bland romer och äldre utgör en viktig infrastruktur för att kartlägga, utvärdera, rapportera och nå ut med hjälp.

Smyrna har även goda kontakter i Kroatien och Bosnien. I koordination med andra svenska pingstförsamlingar fördelar vi hjälpen där den kommer till störst nytta. Våra partners deltar i den lokala koordinationen av insatser.

Flooded people evacuated 02

Flooded people evacuated 03
Du är välkommen att delta i hjälparbetet på Balkan genom att ge en gåva på Smyrnas hemsida, eller via vårt Plusgiro 44080-0. Märk din gåva ”Översvämning Balkan”. 

Evacuated people shelter

Obrenovac flooded 02

 


Löftet gäller dig

Efter över en månads predikovila för mig  är det dags igen för den bitterljuva födslovåndan när en predikan ska fram inför morgondagens gudstjänst 11, där vi har glädjen att få sjunga tillsammans med symfoniorkester och goda solister.  

Pingsten- hänryckningens tid, lever kvar inom mig. Har berörts av den starka betoning på det profetiska i det församlingsliv som följde pingstdagens händelser i urkyrkan. Det behövs röster som talar, inte för att kortsiktigt vinna popularitet, röster eller "likes". Det behövs ett profetiskt tilltal som kan hjälpa oss göra om och göra rätt i vårt livs- och samhällsbygge. Det behövs sann uppmuntran som ger mer än bara bekräftelse.

Det blev följden av Pingstens löfte om Den Heliges Andens gåva. Det löftet gäller dig!

/Urban Ringbäck 140614

 


Ett äventyr men ändå inte så dramatiskt.

I tisdags kom vi hem från vår studieresa i Kroatien och Bosnien - Hercegovina med Bibelskola Väst. Resan med mål om att lära sig mer och förhoppningsvis uppmuntra församlingar på plats blev lite mer äventyr än vad vi först tänkt.

Vi kom mitt under de stora översvämningarna. Tusentals människor blev drabbade. Vi klarade oss dock väldigt lindrigt och påverkan på vår resa blev egentligen bara att vi fick åka lite omvägar. Det fanns även en risk att vi inte skulle kunna ta oss till flygplatsen, men det han rinna undan.

Nu är vi hemma och fulla av goda intryck och härliga möten.

Om du är intresserad av att vara med på något liknande i framtiden så är det just nu läge att söka inför nästa läsår. Kolla in www.bibelskolavast.se