Smyrnas Sommarfest 6 juni

clown

Gudstjänst vid sjön
Drama, Dop, Barnkören Create, Sångare från Smyrna Farsi

Knytkalas
Ta med dig mat som räcker till fler. Grillar finns på plats!
Lämna in maten när du kommer
Tallrikar, glas & bestick löser vi
Vi bjuder på kaffe & kaka

folksamling 1 litendop 2014

Aktiviteter för alla åldrar
Tipsrundor, Femkamp för de minsta. Utmaningar såsom beachvolleyboll,
Pingis, Hoppborg, Gyro, Scoreboard, Kanoter mm.

Buss
Bussen avgår från Smyrna kl 9.30 och från Smyrnagården kl 15.30.

Vill du åka med i bussen?
Det kostar 40 kr/person tur och retur.

Anmäl dig vid värdbordet eller till:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
och betala vid avresa. Meddela också hur många ni är.
Anmälan senast 3 juni.

lek

buss 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

SUMMER FEAST AT JÄRNHOLMEN
6TH JUNE AT 11-15

Service by the lake
Drama, Baptism, kids choir Create, Song & Music from Smyrna Farsi

Pot-luck
Bring enough food for you and some others.
Barbeques grills will be available!
Leave your food at the kitchen on arrival
We will fix plates, glasses & cutlery
We will treat all to coffee, tea & cake

Activities for all ages
Quiz, competitions for the smallest kids, Challenges such as beach-volleyball,
Table-tennis, Jumpy castles, Gyro, Scoreboard, Canoes etc.

Bus

The buses leave Smyrna at 9.30 and leave Smyrnagården at 15.30

Do you want to travel by bus?
Cost 40:- per person there and back.
Maximum of 100:- per family.
Register either at the Smyrna infodesk and pay directly or
by email to:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  and pay on departure.
Notify how many passengers you will

drama 2014picnic 1

 

 


Sommarkyrka 2015


sommarkyrka 2015

SOMMARKYRKA I SMYRNA
22 juni-23 augusti

Välkommen till Göteborg i sommar!
Vi hoppas att det blir en härlig sommar då vi får visa upp vår stad från den allra bästa sidan.

Följande program bjuder vi på:

Tisdagar
kl 18 - Evangelisation på stan
kl 18.30 - LP Väckelsemöte varannan vecka med start 30 juni

Onsdagar, Kaféet öppet kl 11-21
kl 12 - Bön och Nattvard
kl 15 - Sommarsången
kl 19 - Musikkafé

Torsdagar, Kaféet öppet kl 11-21
kl 12- 
Bön
kl 17.30 - Gudstjänst på farsi, tolkas till svenska
kl 19.00 - Gemenskapskväll i Kafé Smyrna

Söndagar, Kaféet öppet kl 10-14
kl 11 - Gudstjänst
kl 15 - English service, Smyrna International
Smyrna 19 kommer vara 28 juni & 26 juli

 


Katastrofhjälp till Nepal

nepal kv

Efter den stora jordbävningen behöver människorna i Nepal vårt stöd nu!

Ingen kan väl ha undgått att höra och se att Nepal drabbats av den största jordbävningen på 80 år!

Smyrnaförsamlingen har varit engagerad i Nepal sedan 1980 genom missionsorganisationen ”United Mission to Nepal” (UMN), då jag, Anders Kammensjö, och min familj reste dit för att arbeta med UMN i 10 år. Vi fick själva uppleva jordbävningen 1988 på plats, då många hus jämnades med marken och då bl a flera väggar rasade på av missionens sjukhus. En kuslig upplevelse! 

År 2004 började Smyrna be speciellt för Mugali-folket i Mugu-distriket i västra Nepal på gränsen till Kina som en del av Onådda-folk satsningen och började några år senare stödja UMNs arbete i området, där de arbetat sedan 1999. Representanter från Smyrna har besökt området tre gånger, senast i början av april i år på en s.k. Livsresa, med hela sju medlemmar från Smyrna.

Vi vet ännu inte hur hårt just befolkningen och ”våra” projekt i Mugu drabbats, men vill redan nu göra en insats för Nepal genom UMN, då vi alla vet att behoven är enorma!

Vi vet redan nu att UMN arbetar med extra sjukvårdsinsatser av drabbade – bl a genom sjukhuset i Tansen, traumabearbetning för de drabbade men framför allt katastrofhjälp i de olika distrikt de arbetar. På sikt får vi se vad som kan göras när det gäller återuppbyggnad. 

Jag skriver som medlem i Smyrnas Arbetsgrupp för Nepal/Pakistan, som fått uppgiften att tillsammans med Stefan Rizell koordinera Smyrnas insamling och stöd för de drabbade i Nepal. Vi kommer att stödja genom vår samarbetspartner UMN. Läs gärna den färska rapporten från UMN, se nedan.

/Anders Kammensjö

Du kan bidra med en gåva på följande sätt.
Smyrnas plusgiro 44080-0, märk gåvan ”Jordbävning Nepal”
Kollektomaten på Smyrnas kyrktorg, ”Jordbävning Nepal”
Gåvofunktionen här på Smyrnas hemsida
Swisha NEPAL och ditt belopp till 123 588 1644


Rapport från UMN (United Mission to Nepal) 2015 05 13 

Senaste nytt från Okhaldhunga. Inga skador på någon av sjukhusbyggnaderna i gårdagens skalv. Två av gästhusen och en del av personalbostäderna är skadade. Patienterna i två avdelningar har flyttats till en våning i en ännu inte helt slutfört ny byggnad som en försiktighetsåtgärd. Man har även byggt ett tillfälligt skydd, eftersom vissa patienter vägrar att bo i hus. En träningslokal och delar av den nya byggnaden används inneliggande patienter - 45 idag (32 ordinarie bäddar). Igår besöktes sjukhuset av 140 dagpatienter – verkligen en stor tillströmning. Be för personalen, i synnerhet de vars egna hus har skadats. Tack gode Gud för hans beskydd!

nepal katastrof1

 Tisdagen kl. 11:01 rapporterade UMN:

Ytterligare ett stort jordskalv kom idag (ca 7,3), följt av ganska många mindre efterskalv. Alla på UMN mår bra. Kontakt med Dhading indikerar inga problem där heller. Trafiken är kaotisk i Katmandu - några olyckor under jordbävningen, och sedan massor av människor som försöker ta sig hem efteråt.

nepal katastrof2

 

 Rapporterat från UMN 2015 05 12
– efter den första jordbävningen (på morgonen innan den nya jordskalvet!) 

Vi är mycket uppmuntrade av att kunna rapportera att vi har kunnat nå tre av de mest avlägsna byområdena (VDCs) i Dhading distriktet - Ree, Lapa och Jharlang. Vad vi kunnat dela ut är mycket lite i jämförelse med behovet, men det är en början!

• En konvoj av 5 lastbilar och 2 traktorer trotsade på torsdag i förra veckan ohyggliga vägförhållanden på resan genom Gorkha distriktet upp till Chimchock, nära Ree VDC,. Haverier och punkteringar försenade gruppen, som anlände sent på kvällen efter mer än 13 timmar på vägen. Cirka 400 personer från Ree hade vandrat till Chimchock (3-4 timmar), och väntade på leveransen. Eftersom de flesta av byggnaderna var osäkra, fick människorna från Ree och UMN teamet (personal, partner personal och frivilliga, cirka 30 stycken) tillbringa natten i det fria.

• Nästa dag, delades nödhjälpsmaten ut till människor från 433 hushåll. Detta inkluderade ris, linser, olja, socker, kryddor, te och salt. Människor är mycket angelägna om att få presenningar eller tält, eftersom det är kallt på natten, och regnen kommer. Men vi väntar fortfarande på leverans av presenningar och tält, som vi har beställt. En annan utdelning, den här gången av hygienpaket, redskap och extra ris, kommer att äga rum till samma personer senare i veckan. Presenningar och filtar kommer att tillhandahållas så snart dessa anländer.

• I distriktshögkvarteret i Dhading, är vårt klusterteam, tillsammans med annan UMN personal, som lämnat sina ordinarie arbetsuppgifter, mycket upptagna med mottagande, sortering och packning. 660 säckar med ris (25 kg vardera) anlände på tisdagsmorgonen, och en stor leverans av ris och annat nödhjälpsmaterial väntas senare på tisdagen. De får hjälp av en stor grupp frivilliga och personal från partnerorganisationer. Erfarenhet av Ree visar att folk verkligen uppskattar ett aktivt deltagande av lokala partners, människor de känner och litar på, och som känner dem och deras situation.

• Tack vare MAF (Missionary Aviation Fellowship), har en helikopter flugit in mat till Lapa och Jharlang VDCs under de senaste dagarna - sju tripper på lördagen den 9 maj och den 3 på måndagen den 11 maj. Dessa områden är mycket hårt drabbade av jordbävningen och jordskred som följde. Hela byar har försvunnit, och många människor dog (det är svårt att få klarhet i hur många). Flera personer skadades när stenarna föll på en kyrka i Jharlang (jordbävningen kom mot slutet av gudstjänsttiden på lördagen den 25 april).

• Sammanlagt har akut livsmedelsbistånd delats ut till 144 hushåll i fyra byar i Jharlang och två byar i Lapa VDCs. Det finns ingen väg till dessa områden, och även vandringsleder blockeras av trasiga hängbroar och jordskred. MAF-hyrda helikoptrar är egentligen för små för att tillräckligt snabbt få in tillräckliga leveranser, men större helikoptrar är bara inte tillgängliga, men vi fortsätter att trycka hårt för att få tillgång till dem. Slutligen så är folkets främsta behov presenningar, och dessa visar sig vara mycket svåra att få tag i.

• Nu när mat och andra förnödenheter blir tillgängliga, planeras utdelning i södra Dhading distrikt; Jeewanpur torsdagen den 14 maj Mahadevsthan på söndag 17 maj och Pida måndagen den 18 maj.

nepal katastrof3nepal katastrof4

 
Rapport från UMN – Smyrnas mångåriga samarbetspartner i Nepal
28 April, 2015 meddelar UMN: Massiv jordbävning drabbar Nepal

nepal

25 April, 2015 var en mörk dag i Nepal. Katmandu med omgivande distrikt drabbades vid middagstid av en stor jordbävning med magnitud 7,9 på Richterskalan. Vad som har skrämt människorna ytterligare är de många starka efterchockerna. Vi vill inte tänka på möjligheten att ett större skalv kommer över dalen, som ryktena säger. Igår kväll nämndes siffran 4000 döda av regeringskällor.

Många historiska monument är borta och utraderade. Butikerna är stängda. Leveranserna av nödvändiga basvaror har slutat komma eftersom transportsystemet in till dalen har avstannat. Tusentals människor lever i tillfälliga tältläger, ofta under en presenning. Många bara för natten, men många fler eftersom deras hus är för farligt att ens gå in nu.

Alla UMN personal är säkra. UMN byggnader intakta. Vi prisar Gud för det.
Fortsätt att be för de tusentals husvilla och för dem som kämpar för att få vård i överbefolkade sjukhus.
Be att familjer i Nepal hittar styrkan att klara av sin intensiva känslomässiga, fysiska och andliga lidande. Be för UMN vid denna tid för att förstå hur det bäst kan betjäna de behövande och lidande nepaleserna nu och i framtiden.

Onsdag den 29 April, 2015 rapporterar UMN:

Den första natten utan efterskalv. Så bra det var att sova lugnt äntligen.

I morse, kröp yrvaket familjer fram i Katmandu från under sina presenningar och värmde vatten på små brännare eller öppen eld för en kopp varmt te. Idag, kommer de att rulla upp sina sängkläder och återvända till sina hem, tacksamma för att vara varma och torra efter flera fuktiga nätter i det fria.

Det vill säga, de som fortfarande har ett hem. Jag har precis pratat med Jaya Thapa, som driver en organisation, som har tränat församlingar i Nepal för katastrofinsatser under ett antal år. Han berättade för mig om hela byar i södra Lalitpur, norra Makwanpur och Sindhalpulchowk, där mycket få hus fortfarande står oskadade. Människor är kalla, våta, chockade och hungriga. Några har förlorat familjemedlemmar, och det finns många skadade. Rescue Network Nepal har redan varit på plats, med mer än fyrtio utbildade volontärer och gör vad de kunde i de omedelbara efterdyningarna efter jordbävningarna - första hjälpen, sök och räddning-insatser, och nödbostäder. Med stöd från UMN, kommer de att leverera katastrofpaket - tält och presenningar, spadar, näringsrik mat och buteljerat dricksvatten för hushåll och första hjälpen-kit och bårar för samhällen.

Pastor Thapa sade: "Be för oss Det finns så mycket behov, men vi gör vad vi kan!".

 


Bön på Nationaldagen

flagga

BÖN PÅ NATIONALDAGEN FÖR SVERIGE & GÖTEBORG

Vi är många som längtar efter att få se Guds rike breda ut sig i vårt land. Över hela Sverige äger därför en nationell bönesatsning rum på Nationaldagen.
I Göteborg samlas vi på:

GÖTAPLATSEN
6 JUNI KL. 15.00

Under samlingen blir det gemensam bön för ett flertal olika områden samt sång och musik.


VÄLKOMMEN!
KYRKOR & FÖRSAMLINGAR I GÖTEBORG
www.sverigebonen.se

 


Språkcafé för kvinnor

language caféweb 10x10

Välkommen till en härlig gemenskap vid kaffebordet.
Tisdagar kl 18-19
Språkcafé för kvinnor

Sista gången innan sommaren är 2 juni.

 

 


Evie & Pelle i Smyrna

Evie Pelle 2015

"En framtid och ett hopp"

Evie & Pelle i Smyrna, 31 maj kl 19.00

 

Evie och Pelle Karlsson gör under våren en ny turné i Läkarmissionens regi. Temat för årets turné är En framtid och ett hopp. Med utgångspunkt från detta bibelord i Jeremia bok vill vi berätta om ett arbete som vill skänka utsatta människor just detta, hopp och en tro på framtiden. Fokus kommer att ligga på övergivna och föräldralösa barn i Sydafrika och möjligheten att ge dem en ny familj. Nisse Bergman, informatör på Läkarmissionen, kommer att finnas med under turnén och informera om organisationens hjälpinsatser.

Evie och Pelle är ett välkänt begrepp och deras sång och musik sjungs i vida kretsar.
Evie är i hemlandet USA en uppskattad sångerska och har samarbetat med bl.a. Billy Graham, Andrae Crouch och Bill Gaither.

Pelle förknippas kanske mest med sången ”Han är min sång och min glädje”.
Den såldes i rekordupplagor och spelades i slutet av 70-talet dagligen i radio.
Men Pelle är också författare, förkunnare och missionär med stort hjärta för Kina.

Temat för årets turné är En framtid och ett hopp. Med utgångspunkt från detta bibelord i Jeremia bok vill vi berätta om ett arbete som vill skänka utsatta människor just detta, hopp och en tro på framtiden. Fokus kommer att ligga på övergivna och föräldralösa barn i Sydafrika och möjligheten att ge dem en ny familj.

 


Smyrna 19

ny smyrna 19

Vi vill nå fler människor genom våra gudstjänster och ge mer utrymme för gemenskap med varandra och Gud.
I januari startade vi en ytterligare gudstjänst, varannan söndagskväll kl 19.
Gudstjänsten har ett något yngre uttryck gentemot Smyrna kl 11 men är tänkt för alla åldrar.
Det är en gudstjänst med predikan, mycket tid för lovsång, bön och gemenskap. 

Boka in varannan söndagkväll kl. 19.00 med start 18 jan 2015!

 

Vill du vara med i välkomstteamet, bak/fikateamet, dekor, tekniken, i samordningen eller något annat du brinner för.
Skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Du är viktig!

 


Swish

Swish

Enkel, tillgänglig och snabb banköverföring
Under våren har vi inväntat ideella organisationers möjlighet att ta del av mobilålderns nya fenomen... att via mobilen, enkelt swisha över pengar från ett konto till ett annat.
Det innebär att man, i realtid - oavsett bankens öppettider, kan överföra pengar mellan olika konton, med sin egen mobiltelefon.

Som allra första organisation hos Swedbank i Göteborg, erbjöds Smyrnaförsamlingen den tjänsten, som nu är i funktion.

Många av oss har redan de förutsättningar som krävs för att tjänsten ska kunna utföras, nämligen:
1.    Mobilt bank-ID
2.     Swish applikation

Församlingens Swishkonto är: 123 588 1644.
För dig som på något sätt vill rikta gåvan, är det viktigt att precis som tidigare meddela det i överföringen. (T.ex. barn, ungdom, mission, Smyrna centralt, omsorg osv.)
Varje enskild överföring kostar 2:-. Det vill säga, inga bokningskostnader, ingen terminalhyra, inga kortavgifter.

Skillnaden mot en överföring som görs över bankdisken är att du där kan vara anonym.
När man utför en swish överföring kommer kontohavarens namn att synas hos mottagaren.

 


Web TV LIVE

LIVE

Se Smyrnas gudstjänsten live på söndagar kl 11

Aktuelll sändning läggs upp på vår Youtube kanal en stund innan kl 11.

Smyrnakyrkan Youtube kanal.

Efter gudstjänsten redigeras predikan och den finns sedan att se på.

Vill då nå kanalen från Surfplatta, Mobil eller Smart TV?
Sök på Smyrnakyrkan Göteborg på Youtube..

Om du prenumererar på kanalen så får du bättre koll på våra uppdateringar.

 


Matförråd


matkasse

 

MATFÖRRÅD

Omsorgsbehovet i Göteborg blir allt större. Många utsatta människor behöver hjälp och någon som ser dem. Vi möter dem på stan och i vår närhet.
Sedan ett par år tillbaka har vi ett matförråd. Förrådet fylls genom att församlingens medlemmar handlar en kasse basvaror extra ibland. Varje vardag mellan kl 11-12 ger vi maten vidare till behövande. Ett samarbete med företaget Allwin ger oss färska varor med kort datum från 28 butiker i Göteborg. Behoven är idag mycket stora.
Detta är en chans för hela vår församling att på ett konkret sätt få hjälpa en medmänniska.

Varje vecka så skickar vi ett sms med en aktuell inköpslista med de matvaror och hygienartiklar som det för tillfället är brist på.
Vill du ha ett sms varje vecka med detta?
Skicka ditt mobilnummer till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  och skriv sms matförråd i ämnesraden.

Så när du går och handlar ta med listan och köp en extra kasse som du skänker och lämnar till värdarna på kyrktorget.

Maten distribueras av medarbetare inom omsorg i Smyrna som dagligen möter de behövande som söker hjälp via kyrktorget.
Vi tror på att vi kan göra detta tillsammans, en konkret handling och en församling fylld av medmänniskor!

Just nu är det stora behov vårt matförråd:
Rapsolja
Ris
Pasta
Cous Cous
Bönor av alla slag
Kikärtor
Krossade tomater
Majs
Kex
Små godispåsar till barn
Nötter
Kaffe
Te
Nudlar
Schampoo
Tvål
Tandborstar (Vuxen + barn)
Tandkräm

Om du inte själv har möjlighet att handla, gör vi det gärna åt dig!
Sätt in pengar på Smyrnakyrkans plusgiro 44080-0 eller skicka via Swish. Vårt Swishnummer är  123 588 1644.
Ange i båda fallen att insättningen avser vårt matförråd

Tack för det du som är med och ger! 

matforrad 2

matforrad 1