SMYRNA

En kristen oas för Göteborg och världen

Ett bönens hus för alla folk 8-28 januari 2018

BÖN
”Mitt hus ska vara ett bönens hus för alla folk” sa Jesus. Genom hela året är alla rum i kyrkan fullbokade. Repetitioner, möten, verksamhet osv växlar i högt tempo. Vi inleder året med att sänka tempot, skärpa fokus och söka Guds ansikte.  Bön är kyrkans pannrum. Det har inga estetiska fördelar men å andra sidan styr det temperaturen i alla rum. Samhället är kallare. Framtidsfrågor som kan påverka flera generationer ligger framför. Låt oss gå in i pannrummet och höja temperaturen! Vi uppmanar så många som möjligt att under 21 dagar ge tid till bön och överlåtelse för det som ligger framför. Gud har valt att förverkliga sina syften genom våra ofullkomliga böner…
Kom! Låt oss be!

Kl 10 – 21 måndag – fredag: Lilla salen är öppen för bön
Kl 12 och kl 18 måndag – fredag: Bönesamling, bönen på fredagar kl 18 är tillsammans med Farsigruppen!
Kl 10, 14 & kl 18 på söndagar innan våra gudstjänster.

RÅD OM FASTA
Komplettera gärna bönen med fasta!
”När ni fastar…” sa Jesus. På det viset pratar han om fastan som ett självklart moment i vårt andliga liv. Fastan är nog mer ett medel än ett mål. Ett hjälpmedel att gallra i våra liv och frigöra fokus till samtalet med Gud. Du kan t ex avstå från sociala medier eller internetsurfande till förmån för bön och bibelläsning. Välj den tid och form som fungerar i din vardag.
 
Varför inte prova ”Daniels fasta”?
Bibeln berättar om hur Daniel fastade i 21 dagar genom att avstå från kött och vin. Fastan bygger på frukt och grönsaker och innehåller inget bröd, pasta eller kött. Det är en hälsosam fasta och du kommer att må bra och ha krafter att genomföra din vardag.
Förbered gärna kroppen för fasta genom att trappa ner och ta bort några livsmedel i taget veckan före. Börja med at ta bort kött och mjölkprodukter. Fortsätt med bröd och pasta. Bryt sedan fastan genom att gå långsamt tillbaka till dina gamla matvanor.
Efter 21 dagars fasta berättar Daniel: En hand rörde vid mig och drog upp mig på händer och knän. ”Daniel, du högt älskade”, sade han till mig, ”ge noga akt på det jag har att säga dig: Res dig upp! Nu har jag sänts till dig.” Nu har jag kommit för att låta dig veta vad som skall ske ditt folk i kommande dagar”

Här kan du hitta mer informatin kring fasta.

Vi har tagit fram en enkel bönebok med en kort andakt för varje dag i vår böneperiod.
Den kan du ladda ner här.